Select Page

De laureaten van de cultuurprijzen 2021 zijn gekend

De laureaten van de cultuurprijzen 2021 zijn gekend

Elk jaar eert district Deurne en de cultuurraad drie verdienstelijke Deurnenaren uit de artistieke en culturele wereld met de Cultuurprijs Deurne. De laureaten van 2021 zijn Peter Thiessen, Sergio De Beukelaer en Rosie Guillaume.

In 2020 werden er door corona geen Cultuurprijzen uitgedeeld. Voor 2021 neemt de cultuurraad de draad weer op en roept drie kunstenaars, Peter Thiessen, Sergio De Beukelaer en Rosie Guillaume, uit tot laureaten. Omwille van de geldende coronamaatregelen is er dit jaar geen feestelijke viering van de Cultuurprijs. De winnaars kregen echter, in alle stilte en op veilige afstand, een sculptuur, ontworpen door kunstenaar Jan Prinsen. Maar wie zijn de drie winnaars?

  • Peter Thiessen is een schrijver en dichter.

  • Sergio De Beukelaer is een abstracte kunstenaar met internationale uitstraling.

  • Rosie Guillaume  schrijft gedichten en bracht al drie dichtbundels uit.

Districtsschepen voor cultuur Frank Vercammen (Vooruit), besluit: Spijtig genoeg kunnen we door het coronavirus de winnaars van de Cultuurprijs Deurne niet in de bloemetjes zetten met een feestelijke viering. Toch plaatsen we de drie laureaten op ons digitaal podium. Deurne is supertrots op deze creatieve geesten.” De drie nieuwbakken kunstambassadeurs worden via een webpagina en filmpjes extra in de kijker gezet.

Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-deurne-1/cultuur/ontdek-hier-de-winnaars-van-de-cultuurprijs-deurne-2021

Foto boven: Het cultuurcentrum in coronatijden

Foto onder: Het iconisch kunstwerk ‘Deurne 1500 m’ van Sergio De Beukelaer

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)