Select Page

Klein geluk

Klein geluk

Onze redactiehond Wodan figureerde plots in een blogstukje in weekkrant Wablieft. Omdat het stukje zo mooi is en wij stiekem wel een beetje trots zijn op het sociale engagement van onze hond, publiceren wij het artikeltje ook hier. Met dank aan journalist Dominique Piedfort, die op wandel was met zijn zoontje Astor in het Boekenbergpark.

Klein geluk

Soms ben ik wat kwijt. Mijn bril om te kunnen lezen. Of de sleutel voor het slot op mijn fiets. Vind ik dat toch terug? Dan noem ik dat ‘klein geluk’. In deze tijd zoek ik klein geluk meer en meer op. Dan ga ik met mijn zoon Astor in het gras liggen. Hij werd pas vier jaar. Samen kijken we dan naar de wolken. “Die wolk is een hond en die wolk is een draak”, zegt Astor dan. Hij zegt ook grappige dingen. “Die wolk vliegt naar een ander land. En van die wolk wil ik een suikerspin.”

Vorige week was er weer een mooi moment. “Mag ik die hond aaien?” vroeg Astor aan een man. Het was een heel oude en lieve hond. “Wil je ook met de hond wandelen?” stelde de man voor. Het was een prachtig beeld. Astor was zo trots. Al duurde de wandeling maar even. En wandelde de hond meer met Astor dan andersom. Daarna namen we afscheid van de man en zijn hond. De zon scheen in het park. We gaven nog wat oud brood aan de eenden. “Klein geluk”, wilde ik zeggen. Ik vergiste me. Dit was groot geluk.

Dominique Piedfort

Wablieft is een weekkrant met nieuws dat eenvoudig en duidelijk is, zonder veel moeilijke woorden. Interesse in een abonnement: abo@wablieft.be of 015/44.65.10. Info: www.wablieft.be

Foto: Wodan en Astor

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)