Select Page

Medewerkers van AZ Monica laten zich vaccineren tegen de griep

Medewerkers van AZ Monica laten zich vaccineren tegen de griep

Meer dan 80% van de medewerkers van AZ Monica lieten zich vaccineren tegen de griep, een stijging met 6% ten opzichte van 2018. Essentieel om niet enkel zichzelf maar ook de patiënten en bezoekers te beschermen tegen het griepvirus. Door in te zetten op intensieve educatie en sensibilisering behaalt AZ Monica het gouden certificaat van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Lieve Dierickx, communicatieverantwoordelijke, vertelt hoe het ziekenhuis dit resultaat heeft bereikt: “Educatie en sensibilisering zijn heel belangrijk in dit verhaal. Dat bereiken we onder meer door actief rond te gaan op de afdelingen met een mobiele prikkar, we praten met onze medewerkers, nuanceren de misvattingen en vullen de lacunes over vaccinatie op. Dagelijks konden medewerkers zich ook op onze spoedafdeling laten vaccineren en op het intranet verscheen na elke campagneweek een update met toffe foto’s van medewerkers die het doel van 80% op hun afdeling bereikt hadden.”

Dierickx besluit: “Het Agentschap Zorg en Gezondheid mikt met hun sensibiliseringscampagne op 80% van het ziekenhuispersoneel dat is ingeënt, dus dat doel is bij ons al behaald.”

Foto: De medewerkers van de afdeling Materniteit roepen hun collega’s op om hun voorbeeld te volgen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)