Select Page

Stad verdeelt mondmaskers via de apothekers

Stad verdeelt mondmaskers via de apothekers

De stad Antwerpen besliste om al haar inwoners vanaf 12 jaar te voorzien van een herbruikbaar stoffen mondmasker. De stad koopt die zelf aan. Voor de verdeling ervan werkt ze samen met alle Antwerpse apotheken.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar op het openbaar vervoer, op school en op het werk als men geen 1,5 meter afstand kan houden. En het wordt aangeraden op drukke openbare plaatsen, in winkels, bij contact met ouderen of zieken en thuis voor wie ziek is en niet alleen woont.

De stad kiest voor de verdeling van de maskers voor een samenwerking met alle apotheken op haar grondgebied. De apothekers zijn professioneel het best geplaatst om uitleg te geven over hoe het mondmasker te gebruiken. Een correct gebruik is essentieel om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Om de verdeling zo veilig mogelijk te laten verlopen en een grote toestroom bij de apotheken te vermijden, zal ze in fases gebeuren. Elk gezin zal een uitnodiging in de brievenbus krijgen waarmee ze hun mondmaskers kunnen afhalen in een apotheek in hun buurt, na het voorleggen van de uitnodiging en hun identiteitskaart(en). Van zodra de eerste leveringen binnen zijn, zullen de eerste uitnodigingen verstuurd worden. Enkel met deze uitnodiging kan men een mondmasker afhalen.

De eerste mondmaskers zullen wellicht geleverd worden vanaf begin juni. De aangekochte maskers zijn herbruikbare stoffen comfortmaskers met een uitsparing waarin een filter kan gestoken worden.

Foto: Herbruikbare mondmaskers van Carina Marcon uit Deurne. Te bestellen via haar facebookpagina.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)