Select Page

De Herentalsebaan is ingefeest

De Herentalsebaan is ingefeest

De Herentalsebaan is feestelijk geopend. En dat gebeurde in stijl en met een vleugje exotisme.

De activiteiten om de heropstanding van de Herentalsebaan te vieren begonnen gisteren met een laatavondopening van de winkels. Op parking Elite werden enkele toespraken gehouden. En dan was het tijd voor een ‘vet’ fuifje. Maar daar staken de weergoden een stokje voor. De regen gutste onophoudelijk uit de wolken. Bezoekers hielden het vrij vlug voor bekeken en repten zich naar huis.

Vandaag bleef het gelukkig droog en dus kon, om het met de woorden van Filip Baeyens, cultuurbeleidscoördinator district Deurne, te zeggen, het ‘kapot vet ziek programma’ van start gaan. Er hadden activiteiten op en om de baan plaats. In de straat, die auto- en tramvrij was gemaakt, werden her en der terrasjes neergepoot. En dan barstte het feest helemaal open met de mobiele parade van muzikanten, straatartiesten, danseressen, oldtimers,… Om de weergoden gunstig te stemmen werden zelfs sambadanseressen in de strijd gegooid. De zon kwam warempel door de grijze wolken piepen.

De Herentalsebaan, aka de ‘Sjanzelizee’ van Deurne-Zuid, kan er weer voor vijftig jaar tegen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)