Select Page

Van de warme oven naar het koude ijs

Van de warme oven naar het koude ijs

In volle coronatijden hebben Sophie en Bruno Vanherck een nieuwe zaak geopend. Voorbije vrijdag schepten ze voor de eerste keer ambachtelijk bereid roomijs in ‘t Palijs.

Bruno en Sophie zijn geen onbekenden in Deurne Noord. 25 jaren lang baatten zij op de Gallifortlei bakkerij Vanherck uit. Maar het echtpaar was aan een nieuwe uitdaging toe. Bruno Vanherck: “De laatste twee zomers hebben we naast ons brood en gebak, ook ijsjes verkocht. En dan, na een kwarteeuw werken in de bakkerij, hebben we beslist om het roer om te gooien. We wilden iets kleiner dan de bakkerij, met andere uren. En zo is het idee van een ijssalon ontstaan. Enkele maanden geleden hebben we de bakkerij overgelaten.”

Het ondernemersechtpaar ging op zoek en vond een ideale plek op de Venneborglei, in een pand waar tot voor kort een uitzendbureau voor werk had gezeten. En ondanks dat COVID-19 stokken in de wielen kwam steken, is dit vanaf 1 mei de nieuwe stek van ’t Palijs. Bruno Vanherck: “Ik doe dit samen met mijn vrouw. Onze 2 dochters Stephanie (21 jaar) en Caroline (24 jaar) springen in waar nodig.” Door de maatregelen van de coronacrisis is het enkel mogelijk om een ijsje te kopen en het al wandelend op te eten. Tot het dagelijkse leven weer zal genormaliseerd zijn, kan de nieuwe ijsman de binnenruimte en het terras nog afwerken. Vanherck: “Eens Corona voorbij is zullen we eveneens milkshakes, coupes, wafels, pannenkoeken en croques verkopen.

’t Palijs, Venneborglei 22 Deurne. Alle dagen open van 14 tot 21 uur.

(Foto’s: JM)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 18km/h NNW
Humidity: 78%
Pressure: 1024.04mbar
UV index: 0

(advertenties)