Select Page

Producent van de Deurnese buurderijen staat in de krant

Producent van de Deurnese buurderijen staat in de krant

In Gazet van Antwerpen stond enkele dagen terug het verhaal van een stagiair-student dierengeneeskunde die op een boerderij meehelpt bij de bevalling van de ooien. De student is Robbe Wouters uit Deurne en de boerderij is ’t Zwarthof uit Zoersel die vlees levert op de buurderijen van Deurne.

Boer Werner Aerts houdt op’t Zwarthof runderen van het Belgisch wit-blauw ras en zwartblesschapen. Voor de schapen  is de lammertijd aangebroken. Een drukke tijd want 60 ooien zijn drachtig. Omdat boer Werner vlees levert op verschillende buurderijen, waaronder buurderij Gitschotelhof en buurderij Cinema Rix, kan hij hulp van buitenaf best gebruiken. Zeven studenten komen tijdens de lammertijd een handje toesteken. Een van hen is Robbe Wouters uit Deurne, vierdejaarsstudent dierengeneeskunde aan de UGent. In de krant vertelt Robbe dat hij veearts wil worden, met als specialisatie herkauwers: “In de eerste plaats melkvee, maar schapen en geiten heb ik ook graag.” De voorbije week heeft hij al mogen hechten en tijdens het gesprek moet hij een bevalling begeleiden. “Mijn eerste solobevalling.” zegt de dierenarts in spe tevreden.

Werner Aerts voegt er nog aan toe dat zwartblesschapen gemiddeld twee tot drie lammeren krijgen: “Het is een ras dat op een gemakkelijke natuurlijke wijze werpt. Maar toezicht is nodig.” De reporter vraagt of het paaslammetjes worden. “Neen” antwoordt boer Werner: “ze gaan met de moeders naar de wei om zo natuurlijk mogelijk op te groeien. Slacht is te vroegste in de herfst.”

Buurderij Gitschotelhof en Buurderij Cinema Rix: www.boerenenburen.be en dan verder gaan naar de buurderij van je keuze.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)