Select Page

Voor Groen mag het ambitieuzer

Voor Groen mag het ambitieuzer

De Arenawijk gaat op de schop voor ingrijpende werkzaamheden. De wijk wordt een groene, autoluwe buurt met doorgangen voor fietsers en voetgangers. De gebouwen van architect Renaat Braem worden deels gerenoveerd en deels afgebroken. Er komt een mix van private en sociale woningen, een sporthal, een basisschool en een Huis van het Kind. Op zaterdag 4 mei werden de plannen aan de buurt voorgelegd.

Voor Groen Deurne mag het allemaal wat ambitieuzer. Districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen): “Ik had contact opgenomen met de buurt en heb de bezorgdheden tijdens vorige districtsraad toegelicht.” Volgens Chirinos kan je de nieuw groene plekken niet los zien van de extra voorziene woonblokken: “In een buurt met een hoge bevolkingsdichtheid moet je meer publieke groene ruimte behouden, niet minder. En moet er een nieuwe buurtsporthal naast de Arena sporthal komen?” Het groene raadslid zie ook verbeterpunten: “De getekende ligweide is onderbenut en niet echt geschikt als evenementenlocatie. Op fietsparkeerzones is ook ruimte voor bakfietsen nodig. En bewoners uit omliggende straten moeten met hun auto makkelijk hun weg vinden.”

Over de plannen voor het dak van de Arenahal zegt Chirinos: ‘We vragen aandacht voor de toegankelijkheid van alle buurtbewoners, ook die uit sociale appartementen.” Groen blijft eveneens aandringen op inspraak en participatie van iedereen. Chirinos: “Veel bewoners, met name die in de torentjes, zijn niet goed op de hoogte van wat er om hen heen gebeurt.”

Foto: districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra voor de Arena sporthal

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)