Select Page

N-VA Deurne zegt districtsraadvoorzitter Frank Geudens de wacht aan

N-VA Deurne zegt districtsraadvoorzitter Frank Geudens de wacht aan

Een interview van districtsraadvoorzitter Frank Geudens (sp.a) met Gazet van Antwerpen over de bevoegdheden van het district is bij de Deurnese afdeling van de N-VA in een verkeerd keelgat geschoten. Fractieleidster Freya Van Alsenoy vraagt op de webstek van de partij of zijn positie nog houdbaar is.

In het interview stelde Geudens dat het district Deurne niet tot nauwelijks betrokken zou zijn bij een aantal Deurnese dossiers zoals de verkoop van Brouwerij De Ridder, het Masterplan Arena en het Woonwagenpark. “Dat is niet juist” schrijft Van Alsenoy op de website van N-VA Deurne: “Over het woonwagenterrein zijn we niet geraadpleegd, maar dat is dan ook Antwerpse bevoegdheid. Over de andere dossiers wel.” Volgens de fractieleidster heeft het district niet alleen veel bevoegdheden maar is het districtscollege ook een lobby-machine. Van Alsenoy: “Het districtscollege pleit voortdurend voor Deurne bij de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid en ook de federale overheid en gaat in overleg met De Lijn, Woonhaven, de Vlaamse Waterweg, het Regionaal Landschap de Voorkempen, het Agentschap voor Wegen en Verkeer,…”

Van Alsenoy gaat verder en is loeihard voor de districtsraadvoorzitter: “Frank Geudens had als ex-districtsburgemeester zeker een toekomstvisie ontwikkeld over Deurne. Het is echter niet de toekomstvisie van de N-VA. Het beleid van Geudens was een beleid van wetenschappelijke studies over allerlei onderwerpen zoals de buurten van Deurne. Maar uit die visie en studies kwamen zelden concrete actie.” Zij stelt ook dat de aanval van Frank Geudens op de stad Antwerpen kan worden geïnterpreteerd als een aanval op zijn partijgenoten Frank Vercammen en Tom Meeuws. Freya Van Alsenoy besluit: “Is de positie van de districtsraadvoorzitter nog langer houdbaar?”

“Ik kom op voor de districtsraad”

De geviseerde Frank Geudens haalt de schouders op: “Ieder zijn eigen mening. Maar als voorzitter van de districtsraad heb ik de raad te verdedigen. Alle dossiers met enige omvang moeten besproken worden op de districtsraad. Het kan toch niet dat een districtsraadslid ‘van toeten noch blazen’ zou weten over een belangrijk onderwerp. En het kan best zijn dat er tussen de stad en individuele leden is gesproken. Maar de hele raad hoort daar bij betrokken te zijn. Anders zijn de verkozenen niet meer dan ‘puppets on a string’.” Geudens geeft toe dat hij behoorlijk boos was tijdens het kranteninterview: “Ik heb dezelfde kritiek gegeven indertijd op burgemeester Patrick Janssens, nota bene van mijn partij. Maar hij kwam er openlijk voor uit dat districten voor hem geen rol hoefden te spelen. De N-VA heeft altijd beweerd meer aandacht aan de districten te geven. Maar ze doen het niet. Dus herhaal ik mijn woorden van weleer. Dat wordt dan beschouwd als kritiek op de N-VA en de lokale afdeling gaat dan het stedelijk niveau verdedigen. Misschien is het zelfs ingefluisterd.”

Geudens wil ook even repliceren op de studies: “Politiek moet je baseren op exacte gegevens. Dan heb je studies nodig. Ik lees nu in het stuk van Van Alsenoy dat studies niet nodig zijn en dat vind ik ontluisterend. Kijk, je kan straten opnieuw aanleggen, zonder voorafgaande studie. Je kan ook onderzoeken hoe het openbaar domein er voor de toekomst moet uitzien. Zoals wij hadden gedaan met het ‘hart van Deurne’. En laat ons er niet flauw om doen, veel wat er nu gebeurt, is gebaseerd op wat vroeger is onderzocht.” Voor het gesprek wordt afgerond, zegt Geudens nog gauw: “Ik heb verschillende steunberichtjes gekregen vanuit andere districten, ook vanuit N-VA hoek.”

Foto: Districtsraadslid Freya Van Alsenoy met kroost in pre-coronatijden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

 1. Ronald

  Als je het asfaltstrookje op de Boekenberglei ziet liggen, dat misschien een fietspad zou moeten voorstellen, zonder wegmarkeringen, zonder rode kleur voor fietspaden en zonder verkeersborden; tja dan weet je waarom een studie eigenlijk wel zinvol is, in plaats van zomaar geld weg te gooien om snel snel iets te doen, alsof de bevolking zal staan juichen op zulke miskleumen. Shame on you NVA !!!!

  Reply
  • Tjerk Sekeris

   Het is “misschien” geen fietspad, neen, het is een herstelling van het wegdek in de Boekenberglei. Een herstelling die fietsers toelaat om zonder verwondingen aan hun “poep” over de Boekenberglei te rijden. De volledige heraanleg van de Boekenberglei is voor 2022 gepland. Nu een echt fietspad aanleggen – en daar zijn alle studies het over eens – zou pas een complete verspilling van belastinggeld zijn.

   Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)