Select Page

Warre Borgmans is de Groene Dwarsligger 2022

Warre Borgmans is de Groene Dwarsligger 2022

In het kasteel van Schoten had gisteren een bijzondere viering plaats. Acteur en Deurnenaar Warre Borgmans kreeg van de vereniging Red de Voorkempen de Groene Dwarsligger. Daarmee treedt hij in de voetsporen van die andere Deurnese groene voorvechter Juul Slembrouck.

Na een lezing van Ignace Schops, voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu, over het klimaat, kreeg Warre Borgmans de onderscheiding uit handen van Jef Rombouts, voorzitter van Red de Voorkempen. Paul Lermytte, voorzitter van de beweging GruunRant hield de lofrede. Lermytte: “Warre is peter van GruunRant en speelde in een filmpje om de beweging voor te stellen. Dank zij hem kregen we meer aandacht voor onze projecten waarbij we harde oppervlakten ‘ontharden’ zodat regenwater in de grond kan dringen. Of voor groene verbindingen zoals de ecostrook aan de Hoogmolenbrug.”

De nieuwe dwarsligger was vereerd. Alhoewel zijn bewondering uitgaat naar de mensen die de acties voeren. Borgmans: “Mensen die studeren, discuteren, hun tanden erin zetten, realiseren. Ik hang graag mijn wagentje aan die acties.” Zijn groene roeping is 60 jaar geleden ontstaan, toen hij als kind in de Statielei in Mortsel woonde. Borgmans: “Een straat met prachtige paardenkastanjes die van de ene dag op de andere werden omgehakt. En plots woonde ik in een grijze, grauwe, lelijke straat.” Borgmans is ook ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat. En hij verzamelt zwerfvuil in de parken: “Schandalig wat mensen laten liggen, na al die jaren van sensibilisatie.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Trackbacks/Pingbacks

  1. De natuur is sterker dan de mens | Gazet van Deurne - […] (Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2022/06/26/warre-borgmans-is-de-groene-dwarsligger-2022/) […]

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)