Select Page

“Park Groot Schijn heeft nood aan de participatiegroep”

“Park Groot Schijn heeft nood aan de participatiegroep”

Met een nieuw grasplan legt de stad Antwerpen de nadruk op het ecologische beheer van graslanden. Grasvelden zouden minder worden gemaaid.

Deurnenaar Jan Mertens staat achter een extensief maaibeheer van de graslanden in de stad waarbij gras slechts 1 of 2 of hooguit 3 keren wordt gemaaid. Mertens: “Zo’n grasveld geeft meer bloemen en trekt meer insecten, vogels en andere diertjes aan. Het is beter bestand tegen de klimaatwijziging en droogte en bij regenval kan het hemelwater makkelijker in de grond dringen. Deze nieuwe benadering van graslanden is zeker welgekomen in Park Groot Schijn.” Mertens heeft echter een raad voor de groendienst: “Het gras van het centrale plein in dit park, ter hoogte van het skategedeelte, zou best wel intensiever worden gemaaid, al hoeft dat niet wekelijks. Momenteel staat het gras er zo hoog dat niemand deze speelweide durft te gebruiken, uit schrik om een tekenbeet op te lopen.” Hij voegt er in een adem aan toe: “Ook de bramen hebben vrij spel op de wandelpaden in Park Groot Schijn. De groendienst kan best de paden bewandelbaar houden.”

Jan Mertens, die altijd lid was van de participatiegroep van Park Groot Schijn, merkt op: “Eigenlijk is dit een illustratie van het belang aan goed overleg en participatie met de verschillende stadsdiensten, zoals de groendienst, en andere betrokken partijen. Denk bijvoorbeeld ook aan het snoeien van de Japanse Duizendknoop in het broedseizoen. Het zou een goede zaak zijn als de stad en het district de draad van het participatietraject terug opnemen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)