Select Page

Discussie over ‘ingepakt onthoofd kinderlijk’ wordt in de provincieraad verdergezet

Discussie over ‘ingepakt onthoofd kinderlijk’ wordt in de provincieraad verdergezet

Eind februari zorgde een kunstwerk in het Rivierenhof voor opschudding bij parkbezoekers. Het ging om een beeld van een in plasticfolie verpakt onthoofd kinderlijk op een bank. Het werk was een onderdeel van een tentoonstelling van Koen Nelissen. Het beeld werd weggenomen.

Provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) wilde meer uitleg van de Bestendige Deputatie over dit ‘luguber aandoend kunstwerk’. Temeer omdat in het park in 2008 een kinderlijkje was gevonden. Dus vroeg Claessen of de deputatie op de hoogte was van de plaatsing van dit werk. Wat de meerwaarde van het ‘gruwelijke kunstwerk’ was. En of er niemand de band met het gevonden kinderlijkje had gelegd. Raadslid Claessen kreeg antwoord van gedeputeerde Jan De Haes (N-VA), verantwoordelijk voor de provinciale groendomeinen, op de eerste online zitting van de Antwerpse provincieraad ooit.

Jan De Haes zei dat de deputatie toelating had gegeven voor de tentoonstelling van Koen Nelissen, dus ook voor het kunstwerk van het verpakte lijk. De Haes: “De kunstenaar maakte het werk om de onverschilligheid aan te klagen. Hij had zijn inspiratie gehaald bij een gebeurtenis waarbij een man ineengezakt op de straat lag en voorbijgangers er achteloos voorbijliepen. Aangezien de vondst van een babylijkje dateert van 2008, werd er geen link gelegd met deze trieste gebeurtenis. “ De gedeputeerde voegde er nog aan toe dat hij betreurde dat alle aandacht uitging naar dat ene kunstwerk want over de ander werken waren er wel positieve reacties.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)