Select Page

Cartoons tekenen als neveneffect van de coronacrisis

Cartoons tekenen als neveneffect van de coronacrisis

In deze tijden van ophokplicht gaan mensen talenten ontwikkelen die tot nu toe verborgen bleven. In Eva De Wolf blijkt sinds enkele weken een niet onverdienstelijke cartoonist te schuilen.

Eva De Wolf is kabinetsmedewerker van schepen voor onderwijs Jinnih Beels (sp.a) en moet deze dagen zoals zoveel andere mensen van thuis uit werken. Omdat ook haar kinderen thuis blijven moet ze eveneens de nodige aandacht aan hen besteden. Nu tekent de jonge moeder graag dus is tekenen een activiteit die ten huize De Wolf regelmatig op het programma staat. Eva: “Enkele jaren geleden zette ik mij samen met mijn kinderen aan tafel als ze wilden kleuren. En toen ontdekte ik dat ik graag teken. Nu stel ik zelf voor om nog eens te tekenen.” Door de coronacrisis begon Eva cartoons te maken. “Het gebeurde vanzelf.” merkt zij op. De cartoons die Eva maakt, gaan over heel eenvoudige dingen. Ze zijn echter erg representatief, zo uit het leven van opgesloten gezinnen gegrepen. Een moeder die bij gebrek aan de poetshulp zelf moet schoonmaken maar een bepaald schoonmaakproduct niet kan terugvinden. Kinderen die het huis op stelten zetten. Een jonge vrouw die 10 minuten sfeer wil gaan snuiven in een kledingswinkel.

Het grappige van de situatie

De tekenstijl van Eva De Wolf is basic en wat naïef te noemen. De cartoons moeten het hebben van de combinatie tekst/tekening/grap. De clou is geestig en gevat. Herkenbaar ook voor vele mensen die zoals Eva plots thuis zitten met partner en kinderen. Een toestand die volgens Eva soms wel best heftig kan zijn. Maar zij ziet vaak het grappige van situaties in: “Een juf op de stoep terwijl je je pyjama nog aanhebt, een zoom-meeting terwijl je je dochter in bad zet,…” Bovendien helpen de cartoons haar om de wereld in deze tijd wat vorm te geven. Eva: “Het helpt me om wat er gebeurt, een plek te geven en mij het ook later nog te herinneren, een soort dagboek in beeld zeg maar.” Haar volgers zijn vooral generatiegenoten, mensen, ouders vaak, die zij kent via het werk of de school van haar kinderen. Eva: “Ik merk dat ze zich er in herkennen, wat fijn is, want we zitten allemaal in ons eigen kot en zo voel je je toch verbonden.”

Wie Eva De Wolf wil volgen kan dat op de Facebookpagina ‘Eva tekent’ of via www.evadewolf.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)