Select Page

In Deurne wordt goed gerecycleerd

In Deurne wordt goed gerecycleerd

Omdat niet iedereen vlotjes in het recyclagepark geraakt, stelde de stad her en der in de buurten mini-recyclageparkjes op. En dat was in Deurne een succes.

Het recyclagepunt is een mobiele container die de stad rondreist en elke weekdag op een andere plek staat. Bewoners kunnen er terecht met spullen die in een boodschappentas passen en waarvoor men niet hoeft te betalen in een recyclagepark. Het gaat om frituurolie, batterijen, hout (max. 1 meter), ijzer (max. 1 meter), harde plastic, piepschuim, kledij , porselein, drinkglazen, klein gevaarlijk afval, kleine elektro en herbruikbare of herstelbare goederen, zoals speelgoed. In het voorbije jaar organiseerde de stad Antwerpen 118 recyclagepunten en daar maakten meer dan 15.000 mensen gebruik van. Op die manier werd 180 ton afval ingezameld. Wat districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) doet besluiten: “Er is een duidelijke behoefte aan zo’n flexibel systeem. Voor gezinnen die kleiner wonen of geen auto hebben is een recyclagepunt is de oplossing.”

De getallen staven het gelijk ban de districtsburgemeester, zeker wat Deurne betreft. Want in de top vijf van het aantal bezoekers aan de recyclagepunten in het voorbije jaar, staan drie Deurnese locaties: Wim Saerensplein met 299 bezoekers, Arenaplein met 225 bezoekers en Ertbruggelaan met 185 bezoekers.

De volgende maanden vind je in Deurne recyclagepunten op de volgende plaatsen:

  • Maandag 8 februari – Arenaplein
  • Vrijdag 26 februari – Hof Nieles (N° 66)
  • Maandag 8 maart – Arenaplein
  • Maandag 15 maart – Ertbruggelaan (N° 4)
  • Dinsdag 23 maart – Lakborslei (Huis van het Kind)
  • Vrijdag 2 april – Wim Saerensplein
  • Dinsdag 20 april – Waasdonk (N° 56)
  • Maandag 3 mei – Arenaplein
  • Vrijdag 21 mei – Hof Nieles (N° 66)
  • Vrijdag 31 mei – Arenaplein

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)