Select Page

Rivierenhof krijgt voor het tweede jaar op rij een internationale onderscheiding

Rivierenhof krijgt voor het tweede jaar op rij een internationale onderscheiding

Aan de inkom van het Rivierenhof aan de Jezuïetendreef hangen twee vlaggen. De vlag van de provincie Antwerpen uiteraard, want het Rivierenhof is een provinciaal domein. Maar ook een groene vlag en die blijkt een onderscheiding te zijn.

Vlaggen is deze dagen een heikel thema. Voor je het beseft zit je in het oog van een storm. Liesbeth Homans (N-VA), minister-president van de Vlaamse regering, noemde de Belgische vlag een vod. En de organisatoren van het Pukkelpop festival bestempelden de Vlaamse vlaggen met enkel een zwarte leeuw als collaboratievlaggen. Maar toch, die groene vlag aan de Jezuïetenpoort is een aparte vlag. Het is een internationaal kwaliteitslabel voor duurzaam beheerde parken en groene ruimten. Dit keurmerk is 23 jaar geleden door de Britse organisatie Keep Britain Tidy in het leven geroepen en erkent en onderscheidt wereldwijd parken en recreatieve groene ruimtes die voldoen aan internationale kwaliteitsnormen. De onderscheiding telt voor één jaar en moet telkens weer opnieuw worden verdiend. Vorig jaar mocht het Rivierenhof als eerste domein in België de groene vlag hijsen. Dit jaar valt het park weer in de prijzen, samen met het Vrieselhof in Ranst en de Kesselse Heide in Nijlen.

Directeur van de provinciale groendomeinen regio Antwerpen Peter Verdyck is heel trots: “Na een anoniem bezoek gaf de Green Flag Award-jury opnieuw een zeer positieve beoordeling aan het provinciaal domein in Deurne dat daarmee haar kwaliteitskeurmerk bevestigd ziet. Volgens de jury hanteert het park ‘een zeer hoge standaard en heeft het zeer veel te bieden.’ De jury houdt van de sportfaciliteiten die naar de randen zijn verplaatst en van de speeltuin in de buurt van het restaurant. Ook de verschillende soorten landschappen en gebieden om rust te vinden, de grote natuurwaarde en aangename mogelijkheden tot verkoeling zijn fantastisch. De jury oordeelt dat het park zo groot is dat je het niet allemaal op een dag kunt zien. Het Rivierenhof is geschikt voor jong en oud, voor vaste klanten en voor gelegenheidsbezoekers.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. De Landtsheer raymond

    Mooi park. Spijtig van de grote lawaaihinder van de autostrade naar Hasselt. En er staan geen geluidsschermen.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)