Select Page

Onbekende stank zorgt voor ernstige geurhinder

Onbekende stank zorgt voor ernstige geurhinder

Een onaangename geur hield mensen uit Deurne Noord de voorbije nachten uit hun slaap. Maar de oorzaak blijft onbekend.

Sonia Loy’art merkte donderdagavond plots een verschrikkelijke stank op. Ze sloot onmiddellijk de ramen maar de geur was al binnengedrongen tot in de slaapkamer. Loy’art: “Het was een chemische geur. Ik kreeg er hoofdpijn van.” Zowel de lokale politie als de brandweer werden ingelicht. Vrijdag herhaalde het stankprobleem zich. De politie bevestigt dat er klachten waren en dat de milieu-inspectie in de haven op onderzoek is uitgetrokken. Maar omdat de haven het terrein van de federale politie is, verwijst de woordvoerder naar de Antwerpse brandweer.

Kristof Geens. deskundige communicatie en woordvoerder bij de brandweer van Antwerpen, beaamt dat er verschillende meldingen van een doordringende geur zijn geweest en dat de milieu-inspectie is gaan zoeken naar de oorzaak. Geens: “De milieudienst heeft geen oorzaak gevonden. Eens het begon op te klaren en de stank verdween, wordt het onmogelijk om de bron van de geurhinder te vinden.” Sonia Loy’art is niet gelukkig met de hele situatie: “Ik zit nu al zolang binnen. Nu dat we ramen kunnen openzetten of buiten in de tuin kunnen zitten, is er die chemische brol die de lucht vergiftigd.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)