Select Page

De ene crisis doet blijkbaar de andere vergeten

De ene crisis doet blijkbaar de andere vergeten

Er woedt een pandemie, veroorzaakt door een virus waarvoor geen medicijn bestaat. Dus voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe zit het met de andere crisissen?

Iedereen zal het onderhand wel weten. Om je te beschermen tegen het coronavirus zijn er een aantal maatregelen: handen wassen, afstand houden, groepen mensen vermijden,… En wie toch onder de mensen komt, kan een mondmasker opzetten en plastieken wegwerphandschoenen dragen. De effectiviteit wordt door sommige virologen wel in twijfel getrokken. Maar bon, als mensen zich beter voelen met masker en handschoenen, waarom dan niet.

Maar er loopt iets fout met die plastieken handschoenen. Het zijn wegwerphandschoenen en dat wordt blijkbaar door een aantal mensen begrepen als, waar ze die handschoenen uittrekken, ze die dan ook ter plekke moeten weggooien. Wie vandaag even buiten loopt en aandachtig rondkijkt, zal merken hoe straten vol van die spullen liggen. Plastic dat uiteindelijk in de zee belandt en onze oceanen bezoedelt. Plastic dat als microkleine partikels in vissen en schelpdieren terug op ons bord komt.  

Het is niet omdat de coronacrisis nu plots een ‘majeur’ probleem is, dat de milieuverontreiniging van geen tel meer zou zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)