Select Page

Rivierenhof hangt de groene vlag uit

Rivierenhof hangt de groene vlag uit

Aan het Rivierenhof wappert opnieuw de Green Flag. Deze internationale award beloont het provinciale groendomein omdat het extra duurzaam wordt beheerd.

Anna Leonard van GoodPlanet Belgium en project manager van de Green Flag Award in België geeft meer toelichting bij deze erkenning: “Het belang van groen in onze directe omgeving wordt dit jaar door de Covid-19 pandemie extra benadrukt. Kwalitatieve groene ruimtes en parken in de buurt geven mensen een aangename plek in de buitenlucht en zijn essentieel voor onze fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het belangrijk dat er een duurzaam beheer achter schuilt.” De onderscheiding krijg je niet zomaar. Anna Leonard: “De Green Flag parken worden gejureerd op een breed criterium: van groenbeheer tot klimaatadaptatie en toegankelijkheid. In dit juryproces kunnen parkbeheerders, juryleden, medewerkers en vrijwilligers uitwisselen, elkaar inspireren en motiveren om verder te groeien.” Naast het Rivierenhof mogen in België nog vijf andere parken de groene vlag hijsen.

De Green Flag Award werd in 1996 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Milieuorganisatie en initiatiefnemer Keep Britain Tidy wil haar expertise delen met landen wereldwijd. Zo wapperen er al 2224 groene vlaggen in Australië̈, België̈, Finland, Duitsland, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Portugal, Ierland, Wales, Schotland, Spanje, Zweden, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en de VSA. Dit netwerk van duurzaam beheerde parken en groene ruimten breidt elk jaar uit.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)