Select Page

De Reuskens dansten weer

De Reuskens dansten weer

“De Reuskens die dansen in Borgerhout, ze draaien eens om en hun voetjes zijn koud…” Gisteren en vandaag weerklonk het volkslied van Borgerhout weer volop in de straten bij onze westerburen.

Dit weekeinde leek de zomer verder weg dan ooit. Storm Odette zorgde voor een herfstgevoel en de uitgedroogde grond dronk gulzig van het hemelwater. Maar bij de buren trokken de Reuskens – door de wind, door de regen, dwars door alles heen – erop uit. Door Corona werd het een zeer speciale editie van de reuzenstoet. Een grote stoet zat er dit jaar niet in maar het werd een Reuskens weekeinde waarin ze twee dagen door vele straten van Borgerhout reden en dansten. Reus, reuzin, Dolfijn en Kinebaba dansten op de triomfwagen, voortgetrokken door twee paarden. De muzikanten volgden in een tweede wagen achteraan.

De Reuskens verlaten haast nooit het grondgebied van Borgerhout. In 2012 maakten ze hierop een uitzondering toen de Reuzenstoet van Deurne een gooi deed naar het record van grootste reuzenstoet. Toen liepen er 274 reuzen mee, waaronder de vier vrienden van het buurdistrict.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)