Select Page

Tweede boom gerooid aan de nieuwe school

Tweede boom gerooid aan de nieuwe school

Op het terrein van het nieuwe schoolgebouw voor stedelijke basisschool ‘Het land van Nu’ is een tweede boom geveld. Nog voor de termijn voor het indienen van een bezwaar was verstreken.

Nadat eerder een majestueuze canadapopulier was gerooid, werd deze week een tweede boom, een esdoorn, omgehakt. Volgens de omwonenden is de aannemer niet zorgvuldig te werk gegaan en is de boom tijdens de werkzaamheden onherroepelijk beschadigd. Alvorens de boom mocht worden neergelegd, liep er nog een beroepsperiode. De aankondiging van deze procedure was gedagtekend op 27 februari en de periode was verlengd. De schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening Annick De Ridder (N-VA) had vorige maand nog laten weten dat de stad Antwerpen de termijnen voor de behandeling van aanvragen en beroepen voor omgevingsvergunningen in het kader van de coronacrisis had verlengd. De buren zijn bijzonder ontstemd dat AG Vespa de regelgeving van de stad aan haar laars lapt en beschouwen dit als een gebrek aan respect.

Ondertussen is bij Walter en Nadette Adriaensen, buren van de school, een loot van de canadapopulier beginnen te bloeien. Nadette Adriaensen: “Toen de populier in november werd gerooid, haalden wij een tak van de vrachtwagen en staken die in een emmer water. Na 5 maanden op ons terras ,in weer en wind ,zijn er nog geen wortels maar is er wel een pracht van bloemknoppen verschenen.” Het lijkt wel een voorbeeld van de symboliek van het paasfeest dat het leven sterker is dan de dood.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)