Select Page

Geneeskunde voor het Volk schenkt mondmaskers

Geneeskunde voor het Volk schenkt mondmaskers

Deze voormiddag schonk een delegatie van ‘Geneeskunde voor het Volk’ duizend mondmaskers aan VZW De Vijver, een instelling voor personen met een beperking.

Twee weken geleden kocht Geneeskunde voor het Volk zelf zestigduizend mondmaskers aan om haar eigen praktijken en andere wijkgezondheidscentra te voorzien van voldoende beschermingsmateriaal. “We konden het tekort aan mondmaskers niet langer aanzien en hebben dan maar beslist om niet langer te wachten en er zelf aan te kopen,” legde dokter Anne Delespaul uit. “We hebben ondertussen wijkgezondheidscentra bevoorraad, maar willen nu dus ook rusthuizen en instellingen als De Vijver uit de nood helpen.”

De maskers werden in ontvangst genomen door Anne-Marie Aldeweireldt, gedelegeerd bestuurder, en algemeen directeur Griet Pitteljon. De maskers waren meer dan welgekomen, vertelde Aldeweireldt: “Momenteel worden de maskers gedragen in de quarantaine vleugel. In de andere vleugels behelpen ze zich met zelf genaaide maskers.” Volgens de gedelegeerd bestuurder is er eveneens nood aan testkits.

Maar waarom schenkt Geneeskunde voor het Volk de mondmaskers in tijden van tekorten weg, in plaats van ze zelf te houden? Joyce Welters, boekhoudster van Geneeskunde voor het Volk, antwoord resoluut: “Wat nu telt is solidariteit en steun aan elkaar.”

Foto boven: (vlnr) Griet Pitteljon (De Vijver), Anne-Marie Aldeweireldt (De Vijver), Anne Delespaul (GVHV), Joyce Welters (GVHV) en Ayla Antognini (GVHV).

Foto onder: (vlnr) dokter Anne Delespaul (GVHV) en Joyce Welters (GVHV).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
10°
Mostly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 29km/h NW
Humidity: 66%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 2

(advertenties)