Select Page

Berichtgeving over het ongeval van de jonge fietser was onjuist

Berichtgeving over het ongeval van de jonge fietser was onjuist

De Deurnese afdeling van de Fietsersbond is boos. Afgelopen maandag werd Yapsi Espantoso Luis begraven. De jongeman kwam op 24 maart op de Jozef Verbovenlei ten val met zijn fiets. In de media werd gezegd dat hij aan hoge snelheid met een speed pedelec reed en de daarbij verplichte helm niet droeg.

Wouter Berteloot van de Fietsersbond reageert geprikkeld: “Hoe weet de pers dat hij aan hoge snelheid reed? Werd hij gevolgd door de journalist? Of komt deze info van de politie? Sowieso klopt het niet. Yapsi reed niet met een speed pedelec maar met een Trek Super Commuter 7. Dat is een gewone elektrische fiets, die maar tot 25 km/uur ondersteuning biedt. Hij had dus ook geen helmplicht.” Het is volgens Berteloot niet de eerste keer dat de politie de bal misslaat. Alsof het een doelbewuste poging is om fietsers in een slecht daglicht te plaatsen.

Berteloot gaat verder: “Het is nog niet duidelijk wat Yapsi’s val heeft veroorzaakt. Maar wij vroegen al in 2017 aan het district Deurne om op de Jozef Verbovenlei structurele maatregelen te nemen tegen de auto’s die er elke dag tot op het fietspad geparkeerd staan en tegen een slecht geplaatst verkeersbord.“ De Fietsersbond wil niet insinueren dat de auto’s of de paal het ongeval hebben veroorzaakt, maar wijst wel op het belang om hindernissen op en vlak naast het fietspad aan te verwijderen. Berteloot: “Ongevallen met hindernissen zijn een belangrijke oorzaak van letsel onder fietsers. Het kan letterlijk een zaak van leven of dood zijn.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

  1. Magda Verstrepen

    Ik erger me dagelijks aan alle fietsers die daar voorbij ‘vliegen’, want gewoon rijden kan je dat niet meer noemen. Met de richting mee, tegen de richting in, vaak zonder licht en met de gsm in de hand. En o wee als je als voetganger op het voetpad net in de weg staat voor het zoveelste inhaalmanoeuvre langs links want dat is ook dagelijkse kost. Blijkbaar behoren voetgangers ook tot die ongewenste hindernissen voor de leden van de fietsersbond.

    Reply
  2. Fotoke

    Mevrouw u heeft 100 % gelijk, fietsers hebben GEEN respect voor anderen…….

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)