Select Page

Een poëziewandeling doorheen Deurne-Noord

Een poëziewandeling doorheen Deurne-Noord

De organisatie Curieus en het district Deurne organiseren op 6 juni een interactieve poëziewandeling. Straten in Deurne-Noord worden getooid met zelfgekozen gedichten die als raamschilderingen de huizen zullen sieren.

Femke van Alem is stagiaire van de Antwerpse afdeling van Curieus. Zij begeleidt het project en legt uit van waaruit het idee van de poëziewandeling is gegroeid: “Stel je eens voor: honderden vrijwilligers, zowel verenigingen als individuen, die op één dag kleine en grote verbindende acties organiseren in hun buurt en op die manier actief burgerschap vieren. Dit is wat wij met Curieus willen bereiken met ‘100in1day’. We willen zoveel mogelijk creatieve, verbindende en fijne acties op één dag realiseren, en dit over heel Vlaanderen en Brussel.”

Ook district Deurne springt mee op de wagen met een interactieve poëziewandeling. Femke Van Alem: “We zijn dit project begonnen met woonzorgcentrum De Pelikaan. We willen iedereen erbij betrekken en er een poëziewandeling van maken die de diversiteit van de buurt weerspiegelt. Gedichten spelen in op de brede identiteit van mensen, want een mens is zoveel meer waard dan de labels die we dagelijks krijgen opgeplakt.” Met de izi.travelapp zien buurtbewoners waar er raamschilderingen zijn en kunnen ze de interactieve wandeling bewandelen. De gedichten worden via de izi.travel app voorgelezen en je leert eveneens de verhalen achter de gekozen gedichten kennen.

Zin om mee te doen met de raampoëzie, neem dan contact op met carolien.moens@curieus.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)