Select Page

Woonwagenbewoners mogen blijven

Woonwagenbewoners mogen blijven

De stad Antwerpen trok de beslissing in om het woonwagenpark aan Park Groot Schijn te sluiten. De woonwagenbewoners zijn beschermd door de Europese rechtsspraak.

Eind januari besliste het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen om het woonwagenterrein aan Park Groot Schijn in 2023 te sluiten. Die beslissing wordt nu teruggedraaid. En dat is goed nieuws voor de bewoners van het woonwagenpark, voorlopig toch. Over deze beslissing was heel veel onbegrip ontstaan. Temeer omdat de stad tot dan toe had beweerd de site te renoveren. De stad Antwerpen beseft nu dat de woonwagenbewoners de Europese rechtsspraak aan hun kant hebben en ziet af van jarenlange juridische strijd. Wat het college dan wel zal doen, houdt het nog even in beraad.

Een lezer van Gazet van Deurne, die anoniem wenst te blijven, vindt het op zich geen slechte zaak dat deze mensen er niet zomaar worden uitgegooid. Maar hij heeft wel een probleem dat enkele woonwagenbewoners vaste huizen met de allure van villaatjes bouwen. Onze lezer: “Ik kan niet geloven dat die nieuwbouw villa’s legaal gebouwd zijn binnen het goedgekeurde RUP.” Hij vindt dat zo’n huizen mijlenver af staan van de oorspronkelijke woonwagens.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)