Select Page

“De bezoekers maken hun park kapot”

“De bezoekers maken hun park kapot”

In het Boekenbergpark hebben groenwerkers aanplantingen verricht. Aanplantingen met als doel mensen tegen te houden.

De groenwerkers plantten hun plantgoed op niet officiële wandelpaadjes die door de wandelaars worden gecreëerd. Vaak zijn het paadjes die doorheen de struiken lopen en ontstaan zijn door parkbezoekers die hun hond uitlaten. Of mensen die een stuk weg willen afsnijden. Wandelaars die vlak naast de vijver willen lopen en zich niets aantrekken van de draad die de wegen afbakent. Daardoor wordt de kruidenlaag, die planten zoals de voorjaarsbloeiers omvat, vernield. En takken van struiken worden afgebroken. De groenwerkers hebben in het verleden al verscheidene pogingen ondernomen om de doorgang van zo’n paadjes met boomstammen, houtwallen of kastanjehouten hekken af te sluiten. Dat blijkt niet voldoende te zijn want nog steeds zijn er mensen die de wandelpaden verlaten en het groen vertrappelen. Om het met de woorden van een van de groenwerkers te zeggen: “De bezoekers maken hun park kapot.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)