Select Page

De rozentuin van het Rivierenhof wordt vernieuwd

De rozentuin van het Rivierenhof wordt vernieuwd

De groenwerkers van het Rivierenhof geven de rozentuin een ‘make-over’. Er worden een aantal werken uitgevoerd om de tuin aantrekkelijker te maken.

De werkzaamheden zijn al gestart. Een aantal struiken en opgeschoten bomen zijn verwijderd waardoor de pergola opnieuw zon en lucht krijgt. De middelste weg die haaks op de pergola staat, werd doorgetrokken van de buste van koning Albert I naar de naakte danseressen.  Bodemonderzoek wees uit dat er aaltjes in de grond zitten die de planten verzwakken, vaak met afsterven tot gevolg.

In een volgende fase worden de rozenperken herschikt en gebeuren er grondwerken waardoor de bodem weer in optimale toestand wordt gebracht. Opdat de rozen onbekommerd zouden kunnen groeien. Aan de voorzijde van de pergola komt een ontsluiting met een hellend vlak zodat rolstoelgebruikers dit Italiaanse afdak makkelijk kunnen bereiken.

De werken worden over een langere periode gespreid om de overlast te beperken en de toegankelijkheid te garanderen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)