Select Page

Tram ontspoord

Tram ontspoord

Vanavond ontspoorde op het kruispunt August Van de Wiellelie-Ruggeveldlaan een tram. Daardoor was het verkeer op de lijnen 5 en 10 verstoord.

Om onduidelijke redenen ontspoorde deze namiddag een tram op het kruispunt August Van de Wiellelie-Ruggeveldlaan. Een defect met een wissel zou de oorzaak kunnen zijn. Volgens buurtbewoner Philippe Roefs werd de voorbije nacht nog aan de sporen gewerkt. Bovendien had er dan ook nog eens een aanrijding met een bus plaats. De bus werd vrij snel weggetakeld. Een technische ploeg van De Lijn probeerde met een hydraulische pomp de tram terug op het juiste spoor te zetten. Door het accident was het verkeer op de lijnen 5 en 10 verstoord. De haltes Deurne Ruggeveldlaan tot en met Wijnegem Fortveld konden niet meer worden bediend. De Lijn adviseerden reizigers om bus 410 te nemen. In de rij wachtende trammen stonden ook toestellen uit de stelplaats voor de lijnen 9 en 12. Er vielen geen gewonden bij dit ongeval.

(Foto’s Youri De Pelecijn)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)