Select Page

De nieuwe tribune van den Antwerp

De nieuwe tribune van den Antwerp

Twee jaren nadat een nieuwe hoofdtribune werd rechtgetrokken is den Antwerp volop bezig met het bouwen van een nieuwe tribune: Tribune 4. Lezer François – Swake – Verstraelen ging eens kijken hoever de bouw op de Bosuil al is gevorderd en nam enkele foto’s. De werkzaamheden zelf liggen door de coronacrisis stil.

De nieuwe tribune wordt gebouwd omdat RAFC in orde moet zijn met de UEFA- regelgeving voor Europees voetbal. In Tribune 4 zullen 3800 supporters kunnen staan. Daarnaast zijn er ook 3700 zitplaatsen. Er zal een katrolsysteem voor tifo’s en spandoeken worden geplaatst zodat de nodige sfeer is verzekerd. Het wordt een multifunctioneel bouwwerk waar fans naar de wedstrijd kunnen zien, maar waar ook een trainingscentrum voor jeugd, beloften en de A-kern wordt ondergebracht. De nieuwe tribune zal aansluiten aan de hoofdtribune en op termijn wordt heel het stadion aansluitend. Door de komst van de nieuwe tribune wordt de legendarische staantribune, den Twee, afgebroken.

 (Foto’s Swake)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)