Select Page

Voetbaltoernooi voor de allerjongste spelertjes

Voetbaltoernooi voor de allerjongste spelertjes

Gisteren had in het Rivierenhof naar jaarlijkse gewoonte het jeugdvoetbaltornooi mevrouw Duflou van Koninklijke Rapid AC plaats.

 Op 1 mei vindt traditioneel op de velden van K. Rapid AC het voetbaltoernooi mevrouw Duflou plaats. Ook deze keer deden meer dan 50 jeugdploegen van de U6 tot en met de U11 reeksen mee. Een grote groep gemotiveerde vrijwillige medewerkers zorgde ervoor dat alles vlot verliep. Districtsschepen voor Sport Elke Brydenbach (NV-A) mocht de medailles uitreiken. Brydenbach: “Diversiteit, respect voor elkaar op en naast het veld en vooral speelplezier zijn de kernwoorden waar de club tijdens dit tornooi wil aan werken. Deelname wordt bewust laagdrempelig gehouden zodat er geen doelgroepen worden uitgesloten en de diversiteit maximaal is.” De beker ‘Fair Play’ werd uitgereikt aan de U10 van FC Ik Dien, Edegem. Op 4 mei gaat het tweede luik door met de U12 tot U17 reeksen.

De naam toernooi mevrouw Duflou is een eerbetoon aan de toenmalige jeugdverantwoordelijke Simonne Duflou die in de jaren ‘90 ijverden om ook de jongste reeksen van spelertjes, de mini-miniemen en de miniemen, een eigen toernooi te geven. En alle deelnemertjes gingen steevast met een medaille naar huis. Zelfs toen Simonne Duflou geen jeugdverantwoordelijke meer was, bleef ze meehelpen voor het welslagen van dit toernooi en keek ze er op toe dat elk spelertje zijn medaille kreeg.

Foto boven: De spelertjes in actie

Foto onder: Districtsschepen Brydenbach feliciteert de spelers

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)