Select Page

Jonge garde Antwerp Phantoms toont potentieel

Jonge garde Antwerp Phantoms toont potentieel

Afgelopen zondag 13 oktober begaf Antwerp Phantoms zich naar het hol van de leeuw in Herentals. In het kader van de Beker van België namen de Antwerpenaren het op tegen de regerende Bekerkampioen en BeNeLiga-kampioen. Een zware wedstrijd, maar het jonge team van Coach Gert Peeters laat zien wat het in zijn marge heeft.

HYC opent de score en loopt twee doelpunten uit, maar Junior Van Noten kan tien minuten later een tegendoelpunt voorbij de Herentalse goalie knallen en brengt Phantoms terug in de match. HYC scoort opnieuw tweemaal. Niettegenstaande kunnen de Antwerpenaren de kloof dichten via Riku Koskinen (2) en opnieuw Van Noten. In de derde periode loopt het echter mis. Phantoms geeft de gelijke score weg door te veel trips naar de strafbank. Eindscore: 8-4 (3-1; 2-3; 3-0).

“Een wedstrijd in Herentals spelen, is steeds een heel moeilijke opgave,” aldus Coach Gert Peeters na de match. “HYC is een sterk team en regerend kampioen. Zaterdag verloor HYC echter van Mechelen Sharks en ze waren uiteraard gebrand om in het thuishonk dit tegen ons jonge team recht te zetten. Niettegenstaande hebben we twee periodes gelijk tred kunnen houden met de BeNe-kampioen. Da’s nog niet voldoende, maar de jongens beginnen de systemen toe te passen en tonen veel enthousiasme op het ijs. Er wordt met plezier gespeeld en dat is belangrijk. De tweede periode waren we zonder twijfel het betere team op het ijs met 17 shots op doel vs. 14. De derde periode laten we het afweten door fouten te maken omdat we fysiek nog tekortkomen. Doordat HYC-powerplay achter powerplay kan spelen, worden we overklast waardoor HYC de terechte winnaar van de wedstrijd wordt. Evenwel hebben we laten zien dat ons jonge team heel wat potentieel heeft. Werkpunt wordt de powerplay die helemaal niet productief is. Indien dat verbetert dan kunnen we in dergelijke matchen een andere score neerzetten.”

Christian Pierre

(Foto: Diboschki photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 21km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 0

(advertenties)