Select Page

1450 bezwaarschriften tegen de geplande tramkeerlus

1450 bezwaarschriften tegen de geplande tramkeerlus

Gisteren diende actiegroep Het juiste spoor 1450 bezwaarschriften in in het kader van het nieuwe onderzoek voor de omgevingsvergunning voor de geplande tramkeerlus in Deurne Zuid.

Omdat de stad Antwerpen in de plannen voor de keerlus enkele aanpassingen hadden aangebracht, werd een nieuw openbaar onderzoek opgestart. Dirk Vermeiren, woordvoerder van stadsschepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA), verzekerde dat de bezwaarschriften die voor het eerste onderzoek werden ingediend, geldig zouden blijven. Maar de actiegroep vreesde dat door de kleine aanpassingen die bezwaarschriften als niet meer ter zake zouden worden beschouwd. Woordvoerder Lode Daelemans vertelt: “Twee maanden na het vorige onderzoek hebben opnieuw 1450 mensen bezwaarschriften ingediend. Dat wijst erop dat de buurt die keerlus niet wil.”

Daelemans bevestigde nog eens dat de actiegroep niet tegen de vernieuwde aanleg van de straten is maar wel tegen de aanleg van de nieuwe tramkeerlus. Daelemans: “Het project zal schade aan het milieu toebrengen door het vellen van bomen en het ontbossen van een deeltje Te Boelaarpark. De markt op de Gitschotellei zal verdwijnen. De plannen vertonen ook ernstige gebreken voor de verkeersveiligheid in een belangrijke schoolomgeving. Er zullen eveneens verkeersdoorstromingsproblemen ontstaan. Er vallen parkeerplaatsen weg en er zal door de trambochten meer geluidshinder ontstaan. En het strafste van alles is dat er niet eens een Antwerps tramplan is. Maar toch wordt er een keerlus van 7 miljoen aangelegd.”

Foto boven: Overhandiging van de bezwaarschriften op het stadshuis

Foto onder: de delegatie van actiegroep Het juiste spoor: (vlnr) Ann Rosiers, Francis Barrea en Lode Daelemans

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Rain
06:4720:37 CEST
Feels like: 9°C
Wind: 13km/h W
Humidity: 70%
Pressure: 1018.63mbar
UV index: 0

(advertenties)