Select Page

Leerlingen staan op de eerste schooldag voor een gesloten poort

Leerlingen staan op de eerste schooldag voor een gesloten poort

Vandaag startte het nieuwe schooljaar. In stedelijke basisschool De Kriebel hing er echter een rouwstemming.

Aan de poort van basisschool De Kriebel hing deze ochtend een groot slot en de leerkrachten droegen zwarte kledij. Leerlingen moesten de school binnen gaan via een achterdeur. Een van de leerkrachten legt uit wat er gaande is: “De Kriebel zal op termijn 8 klassen moeten schrappen waardoor er geen plaats meer zal zijn voor pakweg 160 leerlingen. Terwijl er jaarlijks  tientallen kinderen op een wachtlijst staan. Dit nieuws is dan ook zwaar aangekomen bij het ganse schoolteam.”

Volgens het lerarenkorps is de beslissing maatschappelijk gezien niet te begrijpen: “De Kriebel is de school met het hoogste aantal leerlingen die in kansarmoede opgroeien. Door de school in te krimpen worden de kansen van heel wat kinderen in de buurt beknot. De school zal minder middelen krijgen en kinderen zullen langere afstanden in het onveilig verkeer moeten afleggen om elders te gaan.”

Sofie de Keyser, woordvoerster van het Stedelijke Onderwijs, heeft begrip voor het ongenoegen van de leraren van De Kriebel en kadert de beslissing: “Er is te weinig ruimte voor de huidige school. We hebben samen met AG Vespa gezocht naar mogelijkheden tot uitbreiding maar dat is niet gelukt. Dus opteren we nu voor een inkrimping waarbij we van twee klassen naar een klas per leerjaar gaan. Daarmee beginnen we volgend schooljaar. De leerlingen die momenteel school lopen zullen dit verder kunnen blijven doen tot de zesde klas.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)