Select Page

Tweede deel van de Herentalsebaan wordt aangelegd in 2024

Tweede deel van de Herentalsebaan wordt aangelegd in 2024

Midden 2024 zal begonnen worden met de vernieuwde aanleg van het tweede deel van de Herentalsebaan. Nadat eerder al het deel tussen het Mestputteke en de Florent Pauwelslei onder handen werd genomen, volgt nu het deel tot aan Silsburg. De stad Antwerpen keurde hiervoor het bestek en procedure goed.

In 2018 werd een eerste deel van de Herentalsenbaan van gevel tot gevel volledig vernieuwd. Ze werd verkeersveiliger en kreeg een meer eigentijdse uitstraling als winkelstraat. Tegelijk werd ze ook beter bereikbaar, met de uitbreiding van parking Keteleer naar 105 plaatsen. Die inspanningen bleven niet zonder resultaat. Het leegstandspercentage daalde sinds de aanleg, en de straat kent nu in vergelijking met vroeger een meer gevarieerde mix van handel, horeca en diensten. 

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is tevreden: “Het district is blij dat nu ook het tweede gedeelte van de Herentalsebaan onder handen wordt genomen. Alhoewel daar een andere soort handelszaken is gevestigd, betekent de investering van A.W.V., De Lijn en de stad een grote boost van de buurt. Een aantal handelszaken heeft zijn engagement uitgesproken door stevig te investeren in de straat, zodat de Herentalsebaan ook voor de komende jaren verzekerd is van haar status als dé winkelstraat van Deurne-Zuid.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *