Select Page

Eten aankopen op een veilige en gezonde wijze

Eten aankopen op een veilige en gezonde wijze

Het economische en sociale leven lijken in deze tijden van crisis stil te vallen. Maar de buurderijen draaien daarentegen in overdrive. Hoe komt dat? Gazet van Deurne vroeg het aan de buurderijverantwoordelijke.

“De buurderij is een veilige manier om inkopen te doen. Bestellen en betalen doe je in de beschermende omgeving van je living. Je kan zoveel tijd uitkiezen om het aanbod te vergelijken zonder dat iemand achter jou in je nek staat te blazen.” aldus de verantwoordelijke. Hij gaat verder: “Bovendien weet je zeker dat wat je bestelt er ook zal zijn. Dus geen lege schabben doordat net voor jou enkele hamsteraars zijn gepasseerd. En als je jouw bestelling komt afhalen, moet je niet lang staan aanschuiven aan een overvolle kassa. De buurderij is trouwens veranderd in een afhaalpunt. De buren wachten buiten, op voldoende afstand van elkaar. Vrijwillige medewerkers halen de bestelde producten in een bak op bij de boeren en zetten vervolgens die bak op een tafel waar de buur de producten kan overladen in zijn eigen boodschappentas. En niet onbelangrijk in deze coronatijd, je voedsel is niet door teveel andere handen gegaan.”

Daarnaast bieden de twee Deurnese buurderijen, zolang de uitzonderingsmaatregelen van de regering voor de bestrijding van de coronacrisis van kracht zijn, thuisleveringen aan. Voor mensen die zich niet lekker voelen of die door omstandigheden niet op de buurderij geraken.”Maar dat is wel bestemd voor de mensen die in de buurt wonen, zeg maar in een straal van maximaal vijf kilometer rondom de buurderij.” voegt de buurderijverantwoordelijke er nog aan toe.

Buurderij Cinema Rix: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/8128

Buurderij Gitschotelhof: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/7705

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)