Select Page

Een tentoonstelling die niet werd geopend

Een tentoonstelling die niet werd geopend

Wie deze dagen een wandelingetje maakt in het Rivierenhof, heeft het zeker al opgemerkt. Doorheen het hele park staan kunstwerken opgesteld.

Vorige week zou de start worden gegeven van een ‘participatieve en aangrijpende’ openluchttentoonstelling van de Belgisch kunstenaar Koen Nelissen. Met een aantal woordjes en een begeleide wandeling onder begeleiding van de kunstenaar zelf. Het coronavirus besliste er anders over en de officiële opening werd afgelast. De achtentwintig kunstwerken doorheen het park waren echter al geplaatst.

Communicatieverantwoordelijke Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen Anouche De Keyser geeft wat uitleg bij het opzet van deze tentoonstelling: “De expo RE’VIERENHOF gaat over verbindende en actuele thema’s zoals respect, recycle, reinvent, reconsider, reintegrate en reconnect. Met RE’VIERENHOF gaat Koen Nelissen in een interactieve dialoog met het publiek over de uitdagingen van onze maatschappij. In de expo gebruikt Nelissen vooral herbruikte materialen als ingrediënten van de werken en verbindt deze met de rijkdom die het park te bieden heeft. Zo wil de kunstenaar het publiek een subtiele, speelse en vaak uitdagende spiegel voorhouden.”

Nog voor de tentoonstelling was opgesteld, was er al een controverse over een kunstwerk. Het werk beeldde een in plasticfolie verpakt onthoofd kinderlijk op een bank uit. Het beeld, dat tegenover het kasteel stond, werd na opmerkingen van parkbezoekers weggenomen.

De tentoonstelling loopt tot maart volgend jaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)