Select Page

Er waait een nieuwe wind doorheen Deurne Centrum

Er waait een nieuwe wind doorheen Deurne Centrum

Ongeveer een jaar geleden verrees ‘Winkelcentrum Gallifort’ als een feniks uit zijn as. Voor voorzitter Alain Hoeckx tijd om even terug te blikken.

“De pandemie maakte het moeilijk om een nieuwe winkelvereniging op de sporen te zetten. Het was niet eenvoudig om leden te vinden.” vertelt de voorzitter: “Na een oproep om lid te worden begin september telt de vereniging nu al meer dan 35 leden. Een onverhoopt succes.” De vereniging heeft al enkele geslaagde acties achter de rug. En nu heeft ze met hulp van stad en district 13 spankabels in de Gallifortlei gehangen. Alain Hoeckx verduidelijkt: “We herstellen de oude kabels waar vroeger de kerstverlichting en muziekspeakers aan hingen. Zo brengen we opnieuw sfeer en gezelligheid in de straat.”

Volgens de voorzitter zijn er talrijke mogelijkheden. Hoeckx: “We hangen nu thematische vlaggen op. Tijdens de kerstperiode zal het district lichtslingers hangen van gevel tot gevel. Ook tijdens andere evenementen kunnen we de vlaggen gebruiken. Denk aan de 2-districtenpijl, de bevrijdingsfeesten, de rommelmarkt,…”

Het blijft hier niet bij. Alain Hoeckx: “Ook in de rest van het centrum zal het gezellig zijn. We gaan vanuit de winkelvereniging in zee met een leverancier die het centrum vol kerstbomen zal zetten. Al 50 ondernemers nemen deel. Later lanceren we ook nog een campagne #DeurneDichtbij om winkelen in eigen buurt te promoten.”

Wie een zaak heeft in het centrum van Deurne, van Cogelsplein tot de Venneborglaan, kan lid worden! https://www.gallifortlei.be/lid-worden/

Foto boven: De bevlagde Gallifortlei

Foto onder: Voorzitter Winkelcentrum Gallifort Alain Hoeckx

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)