Select Page

Optiek Frits Van Den Bosch is verhuisd

Optiek Frits Van Den Bosch is verhuisd

Optiek Frits Van Den Bosch is verhuisd. Voortaan zal de nieuwe optiekzaak een baken zijn voor wie uit de Kempen naar Antwerpen rijdt. En vanaf nu kunnen ook mensen met gehoorproblemen er terecht.

38 jaren was Optiek Frits Van Den Bosch een icoon op het Cogelsplein in Deurne.  Maar in plaats van op zijn lauweren te gaan rusten, besloot de beminnelijke ondernemer uit te pakken met een nieuw project: de grootste onafhankelijke optiekzaak van België uitbouwen. Daarvoor zocht de opticien een nieuwe plek. Hij liet zijn oog vallen op de voormalige Vlaamse Ingenieurskamer op de Herentalsebaan in Wommelgem. Van Den Bosch: “Hier had ik met 750 m2 meer ruimte dan in Deurne om verder te groeien. En ik heb ook nog eens 18 parkeerplaatsen achteraan. Ik hoop eveneens dat we meer mensen uit de Kempen mogen begroeten.”

Een poort op de Kempen, met een aanbod van eenvoudige brilmodellen tot het luxesegment. “Een winkel met alle merken en alle prijzen waar iedereen welkom is, van doorsnee burger tot Bekende Vlaming.” voegt Frits van Den Bosch er aan toe. Zijn woorden zijn nog niet uitgeklonken of Sinterklaas wandelt de winkel binnen. De goedheilige man komt echter lekkers uitdelen aan de kindjes die met hun (groot)ouders langskomen. De winkel oogt prachtig. Het lijkt op een verkoopcentrum met allemaal boetiekjes. Daar komt de opticien de leveranciers tegemoet die graag hun eigen merk apart willen uitgestald zien. Het geeft een aangenaam gevoelen. “Dat is de bedoeling, winkelen moet een beleving zijn.” bevestigt Frits Van Den Bosch.

Is het gelijkvloers het commerciële gedeelte, dan is de eerste verdieping het paramedische gedeelte. Daar bevinden zich de onderzoeksruimten voor ogentesten en lensaanpassingen. Nieuw is dat er nu ook een voltijds gehoorcentrum aan de optiekzaak wordt toegevoegd. Audiologe Evelyne Doudelet zal zich bezighouden met mensen die gehoorproblemen hebben. De slogan van de nieuwe zaak is dan ook ‘Zien en Horen’. “En vragen stellen, zeker niet zwijgen,” benadrukt Van Den Bosch: “Hoe meer vragen je stelt, hoe beter wij kunnen helpen. En daarvoor staan wel 11 mensen klaar.”

“En wat is het volgende project?” willen wij graag weten: “Een bril met ingebouwde hoorapparaatjes?” Frits van Den Bosch lacht: “Wie weet.”

Zien en Horen Frits Van Den Bosch, Herentalsebaan 639, 2160 Wommelgem, info@zienenhorenfritsvandenbosch.be

Foto boven: (vlnr) Frits Van Den Bosch en zoon en tevens vennoot Thomas Van Den Bosch

Foto onder: Overzicht van het winkelgedeelte. Sinterklaas wandelt de winkel binnen.

Foto midden onder: De brillen zijn gepresenteerd in ‘boetiekjes’.

Foto helemaal onder: onderzoeksruimte voor een ogentest.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)