Select Page

Vasten 2020

Vasten 2020

Vandaag begint voor de Christenen de vasten, ook nog de veertigdagentijd genoemd. De dag waarop de vasten begint, vandaag dus, heet Aswoensdag.

Met de as van verbrande palmtakken tekent de voorganger een kruisje op het voorhoofd van de gelovige en zegt: “Gedenk dat gij stof zijt, en tot stof van de aarde wederkeert.” Dan begint een tijd van onthechting, een periode van solidariteit en spiritualiteit: delen van je overvloed en aandacht voor bezinning.

Het vasten wordt in deze tijden herontdekt, onder meer door de groeiende bewustwording van de nefaste invloed van ons consumptiegedrag op milieu, klimaat en sociaaleconomische verhoudingen. Dat vertaalt zich dan in het onthouden van vlees, alcohol, suiker (snoep) of van vermindering van het gebruik van auto en smartphone,… Een periode waarin je ook tijd maakt voor meditatie, reflectie en gebed.

Gazet van Deurne wenst aan iedereen die vast een deugddoende veertigdagentijd en sterkte om het vol te houden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)