Select Page

Sluipverkeer in de De Vréstraat

Sluipverkeer in de De Vréstraat

De De Vréstraat is een zijstraat van de August Van de Wielelei die begint aan de ingang van het Rivierenhof en na een bocht terug in de August Van de Wielelei uitkomt. Volgens fractieleider van het Vlaams Belang Jan Van Wesembeeck is er een probleem en dus stelde hij een schriftelijke vraag aan districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

Van Wesembeeck: “In het begin van de straat staat een gebodsbord C3 met onderbord ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. De bewoners stellen de laatste tijd vast dat wanneer er een file voor het verkeerslicht aan het kruispunt August Van de Wielelei-Ruggeveldlaan staat er plots een aantal automobilisten hun straat gebruiken als vluchtweg, meestal tijdens de ochtend- en avondspits. De buurtbewoners hebben de burgemeester en de politie gecontacteerd. Er was enkel een reactie van schepen Koen Kennis. Ter plaatse komen kijken en praten met de buurtbewoners was er blijkbaar niet bij.”

Districtsburgemeester Sekeris reageerde: “Het district kreeg geen meldingskaart of klacht over het omdraaien van de rijrichting. Er waren een aantal klachten over sluikstorten en het verwijderen van een parkeerplaats voor gehandicapten. Het kabinet van de burgemeester ontving wel een klacht van een bewoonster van de August Van De Wielelei. Die werd voor behandeling doorgezonden naar de schepen voor mobiliteit die een antwoord stuurde naar de melder. Het district zal graag in gesprek gaan met de buurtbewoners als het een vraag tot een gesprek krijgt.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)