Select Page

“De communicatie met de zwemclubs in Arena moet beter”

“De communicatie met de zwemclubs in Arena moet beter”

“Door vallende stukken plafond, werd zwembad Arena onlangs tijdelijk gesloten. Daardoor kwamen ook de bezorgdheden van de gebruikers van het zwembad over de definitieve sluiting van Arena naar boven. Zij zien wat er met de clubs in brouwerij De Ridder gebeurt. En wat er met Zondal is gebeurd.” aldus Kristof Vissers, fractieleider van de PVDA in de districtsraad van Deurne. Hij interpelleerde dan ook de districtsschepen van Sport, Elke Brydenbach (N-VA).

Vissers: “Een bezorgdheid is ‘de vrees dat zwemmen in het nieuwe zwembad duurder wordt’. Sportclubs zeggen geen ‘zwart op wit bevestiging te hebben dat ze in het nieuwe zwembad aan dezelfde voorwaarden terecht kunnen’. Voorwaarden die nochtans omschreven staan in de verkoopsvoorwaarden en procedure, door de Antwerpse gemeenteraad goedgekeurd. Het is jammer dat deze info niet tot bij de clubs komt. Er loopt iets mis met de communicatie. We moeten dus zelf met clubs, het personeel en de gebruikers uit de buurt gaan praten. Want de sluiting van Arena heeft impact op het voortbestaan van de clubs.”

Volgens Vissers antwoordde schepen Brydenbach dat volgend jaar de ‘beschikkingsronde’ plaats zal vinden voor het jaar 2021-2022, het jaar waarin het nieuwe zwembad zal open gaan. En dat elke nieuwe stap in de procedure gecommuniceerd wordt via de districtsraad en naar de clubs zelf. Vissers: “Ik reageerde daarop dat die communicatie vooral heel vormelijk is, heel formalistisch. Terwijl wij onze verenigingen maximaal moeten ondersteunen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)