Select Page

Ramadan 2023

Ramadan 2023

Vandaag begint de ramadan, de vasten van de moslims. De ramadan valt drie-en-een-halve week samen met de vasten van de christenen. In wezen beogen moslims hetzelfde als de christenen: een tijd van matigheid en inkeer, een verbondenheid met mensen die het moeilijker hebben en een betere omgang met het Goddelijke.

Waar christenen in de vasten worden opgeroepen tot soberheid in eten, drinken en zaken waaraan je verhangen bent, verloopt de vasten bij moslims strikter. Zij moeten zich onthouden van eten, drinken, roken of seksuele omgang van zonsopgang tot zonsondergang.

Gazet van Deurne wenst aan iedereen die vast een gezegende tijd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Mostly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 8km/h WSW
Humidity: 96%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)