Select Page

Pasen 2019

Pasen 2019

Vandaag is het Pasen. Het is de feestdag waarop Christenen vieren dat Jezus Christus uit de dood is opgestaan.

Het Paasverhaal begint met de intrede van Christus in Jeruzalem. Het volk geeft hem de ontvangst van een koning maar de hoogwaardigheidsbekleders van het moment zijn niet gediend met zijn komst. Jezus had zich teveel ingelaten met gewone mensen, erger nog, met het uitschot van de samenleving en hij had daarbij maatschappelijke conventies met de voeten getreden. Op het laatste avondmaal met de apostelen (zijn leerlingen) weet Jezus dat hij gezocht wordt. Hij draagt zijn volgelingen op zijn werk  verder te zetten. Hij wordt dan aangehouden, ter dood veroordeeld en aan het kruis gespijkerd. Drie dagen nadat Jezus in het graf is gelegd, staat hij op uit de dood. Voor de ene is dat letterlijk, voor de andere is dat figuurlijk te begrijpen. Het geeft aan dat het leven sterker is dan de dood. Want uit de dood zal steeds weer nieuw leven ontspruiten.

En bijzonder in deze tijden waarin het lijden en het mede-lijden heftiger zijn dan ooit, is deze boodschap dat het kwaad niet het laatste woord zal hebben een troostende gedachte. Om het met de woorden van de Chileense dichter Pablo Neruda te zeggen: “Podrán cortar todas las flores, pero no podrán detener la primavera.” Vrij vertaald: “Ook al zouden ze alle bloemen plukken, de lente zullen ze niet kunnen tegenhouden.”

Gazet van Deurne wenst iedereen een zalig Pasen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)