Select Page

Offerfeest 2019

Offerfeest 2019

Vandaag is het offerfeest. Het is een van de twee grote feesten van de moslims. De gelovigen herdenken dat profeet Ibrahim (Abraham) bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van Allah. Allah hield hem op het laatste moment tegen en zei dat een ram de plaats van de zoon mocht innemen.

Het verhaal van Abraham komt ook voor in de Bijbel. Het is een verhaal over trouw en devotie. In de context van het tijdsgebeuren waarin het verhaal tot stand is gekomen – een tijd waarin mensenoffers plaatsvonden – is het eveneens een oproep om geen kinderen te slachtofferen. Vandaar dat moslims nu een schaap slachten.

Gazet van Deurne wenst iedere moslim een deugddoend offerfeest.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)