Select Page

“52 straatdoden is een stad als Antwerpen onwaardig”

“52 straatdoden is een stad als Antwerpen onwaardig”

Leen Swinnen is lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) voor de PVDA en Ans Peeters is voorzitster PVDA Sociaal Werkers. Beide vrouwen wonen in Deurne. Ze organiseerden gisteren aan het Centraal Station een herdenking voor de straatdoden in Antwerpen. 52 mensen waren samengekomen en hielden een blad met de naam van een overleden dakloze voor zich.

Het raadslid van het BCSD legt uit waarom zij dit deed: “Wij willen de mensen herdenken die vorig jaar in onze stad overleden aan dak- en thuisloosheid. In het totaal wel 52 mensen, dat is een stad als Antwerpen onwaardig.” De moeder van Michael Arends (41) die in november in de fietsenstalling van het Centraal Station overleed was aanwezig. Haar zoon Michael had een heel slechte gezondheid. Swinnen: “Toch kon onze burgemeester het niet laten te zeggen dat ‘bijna alle daklozen toxicomaan zijn’. Het kwam hard aan. Bij de familie en vrienden, maar ook bij sociaal werkers en vele inwoners van de stad.”

Beide vrouwen presenteerden een manifest. Swinnen: “Wij roepen op om nu sociale maatregelen te nemen om armoede en thuisloosheid te bestrijden. Anders herhaalt dit onrecht zich opnieuw. Wij vragen eveneens een nachtelijk inloopcentrum voor daklozen dat altijd toegankelijk is en zonder drempels.”

Foto: (vlnr) Ans Peeters en Leen Swinnen (Foto Karina Brys)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)