Select Page

Gosselin bundelt containers van de binnenvaart voor de zeevaart

Gosselin bundelt containers van de binnenvaart voor de zeevaart

Containers die via het Albertkanaal van en naar de haven van Antwerpen varen, worden geconsolideerd op de Gosselin-terminal op het Albertkanaal in Deurne. Van daaruit worden ze in groepen van minstens 20 containers op een binnenschip geladen en naar één van de diepzeeterminals vervoerd.

Deze nieuwe werkwijze komt er op aansturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en de overheden van het Vlaamse Gewest. Binnenvaartbedrijven bundelen volumes en consolidatiehubs zullen dan het transport van en naar de zeeterminals regelen. De bundeling van volumes is een van de pijlers van het actieplan voor het binnenvaartcontainervervoer, dat tot doel heeft de afroepgroottes voor binnenschepen op de zeeterminals te verhogen en zo de afhandeling te optimaliseren.

“We zijn 100% klaar”, zegt Marc Smet, CEO van Gosselin Group. “Vorig jaar hebben we onze terminal uitgebreid met 20.000 m², wat ons in de ideale positie brengt om het extra volume te verwerken.

Foto: Marc Smet tussen de containers op Gosselin

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)