Select Page

De zelfstandige ondernemers van Deurne zijn het beu

De zelfstandige ondernemers van Deurne zijn het beu

Winkeliersvereniging Deurne Centrum richt zich in een brief tot de minister van Werk Yves Dermagne (PS). Woensdagnacht werd voor de zoveelste keer een aanslag gepleegd. Al is het nog niet duidelijk of de kapperszaak dan wel een bewoner van het gebouw werd geviseerd.

Voorzitter van de winkeliersvereniging Alain Hoeckx verklaart: “Dit is de zoveelste aanslag op ons centrum. De buurt is in opmars en er wonen veel jonge gezinnen. Wij zien deze aanslagen vanuit de winkeliersvereniging dan ook met leden ogen aan.“ Ook Benny Van Loon, voorzitter van de lokale economieraad reageert geschokt: “Het is een slag in het gezicht van alle bonafide handelaars dat er zo laks gecontroleerd wordt op vergunningen, arbeidsinspectie, etc. “

Controleer ons allemaal en haal de rotte appels eruit

In het schrijven gericht aan minister van Werk en Economie vragen de handelaars om hen allemaal meer te controleren en meer middelen hiervoor te voorzien. “Onze leden staan recht in hun schoenen en spelen het spel volgens de regels. Het wordt hoog tijd dat er meer controle komt, de rotte appels moeten er uit. Wij zijn vragende partij om zaken bij herhaaldelijke vaststellingen permanent te sluiten. Nu gebeurt dat zelden of nooit.” besluit Hoeckx.

Brief aan de minister:

In de brief aan minister Yves Dermagne roept het voltallig bestuur van Winkeliersvereniging Deurne Centrum op om de controles in Antwerpen en in het district Deurne grondig op te voeren en veel meer mensen en middelen vrij te maken. Concreet vragen de ondernemers meer (onaangekondigde) inspecties op arbeid, meer (onaangekondigde) inspecties op voeding, hogere boetes en het schrappen van ondernemersnummers na meerdere of ernstige inbreuken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)