Select Page

Een streepje Portugal in Deurne

Een streepje Portugal in Deurne

Op de Ter Rivierenlaan, aan rondpunt nr 2, bevindt zich Brasserie Alegria Portugal. Omdat onze vaste ‘mystery guest’ verhinderd was, zond GvD een waardige vervanger. Ziehier haar bevindingen.

We worden met een brede Portugese glimlach onthaald in een sober maar mooi interieur. Teresa brengt ons naar ons tafeltje. Met haar 10 jaar ervaring in de horeca hoopt ze hier met haar familiebedrijf een succesverhaal te schrijven. Met op de kaart zowel Portugese specialiteiten als cote à l’os met frieten aan democratische prijzen zou dat wel eens kunnen lukken.

Je kan er alle dagen terecht behalve de maandag, open vanaf 11 uur tot 23u. Tussen 11u en 15u kan je er terecht voor o.a. een dagschotel aan 12€ (Belgische keuken afgewisseld vis en vlees) en vanaf 17u is de keuken weer open voor de kaart.

Er wordt ook gebak gepland voor bij de koffie in de namiddag. Op termijn zal de brasseriekaart uitgebreid worden. Wij proefden er de typisch Portugese cataplana met een echt lekkere Portugese huiswijn aan 18€.

Ook het terras zal geopend worden vanaf het voorjaar. Hopelijk heeft Deurne er een goed draaiende horecazaak bij. Wij wensen Teresa alvast veel succes!

Lutgarde Paulussen

Brasserie Alegria Portugal, Ter Rivierenlaan 70, Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)