Select Page

Deurne wil geen kerstboom meer

Deurne wil geen kerstboom meer

Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) was niet onder de indruk van de kerstversiering in district Deurne. Hij stelde hierover een schriftelijke vraag aan districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD), bevoegd voor straatbeeld.

Dirckx: “In het district Deurne was de kerstsfeer ver te zoeken de afgelopen maand december. Er stond zelfs geen kerstboom voor het districtshuis. Geen enkele boom in/van het district was verlicht met ledverlichting. In andere districten zoals Ekeren en Merksem was dit wel het geval. Op geen enkele grote invalsweg in Deurne zag je kerstverlichting. Deurne lag er maar triestig bij en leek een saaie voorstad. Was dit het ambitieus Deurne dat het districtscollege in 2019 voor ogen had?”

Districtschepen Lorent antwoordde: “Dit bestuur gaat voor een duurzaam beleid. In het verleden kwam de kerstboom van Deurne van de firma Inter-Arbo uit Vlezenbeek. De jonge boompjes worden gezaaid of gekweekt in Vlaanderen om na 4 jaar te worden overgeplant op de kweekvelden in Wallonië en de Oostkantons. Vanuit de Oostkantons kwam dan ieder jaar een nieuwe boom richting Deurne. Na de feestdagen werd die door de betrokken firma opgehaald en verkleint tot snipperhout dat ze gebruikte als bodembedekker op hun kweekvelden. Deze boom legde bijgevolg ongeveer 542 km af met een vrachtwagen. Dit geeft een enorme CO2 uitstoot en is dus vooral niet duurzaam. Daarom was er dit jaar, en ook de komende jaren, geen kerstboom voor het districtshuis.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)