Select Page

Afbraak van leegstaande woningen

Afbraak van leegstaande woningen

Op de Turnhoutsebaan, dicht bij ingang van de Jezuïtendreef in het Rivierenhof, is de sloop van een aantal leegstaande panden begonnen. De huizen zijn eigendom van de provincie.

Een aantal huizen naast het administratief gebouw van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen wordt afgebroken. Directeur Peter Verdyck geeft meer uitleg: “De leegstaande panden, die al jaren bouwvallig zijn, worden nu om veiligheidsredenen gesloopt. Het achterliggende atelier blijft voorlopig nog in gebruik. De kook- en geschenkenwinkel De Mont is eveneens door de provincie aangekocht. De winkel blijft nog uitverkopen, in een volgende fase zal die ook worden afgebroken.”

De directeur vertelt ook wat er in de plaats zal komen: “Op de locatie komt een nieuw technisch gebouw dat gekoppeld wordt aan het huidige administratief gebouw.  Hierin zullen een aantal diensten, die nu verspreid zitten in het park, worden in ondergebracht. Dat zullen onder meer herstelatelier, magazijn, refter en kleedkamers voor de stielmannen, en stalling machines zijn. Dit zal de werking sterk vereenvoudigen en veel heen en weer rijden in het park verminderen.”

De technische ruimte komt er niet onmiddellijk. Peter Verdyck: “Het nieuwe gebouw moet nog ontworpen worden en zal pas over enkele jaren – vermoedelijk 2024 of 2025 – worden gebouwd. Ondertussen wordt de afgebroken zone gefatsoeneerd en wordt er een voorlopige groene aankleding voorzien.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)