Select Page

Deurne krijgt verbinding met Londen terug

Deurne krijgt verbinding met Londen terug

Antwerpse zakenlui kunnen binnenkort opnieuw rechtstreeks naar het hartje van Londen vliegen.

Air Antwerp heeft van het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV), onderdeel van de Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer, haar AOC (Air operator’s certificate) ontvangen en kan vanaf nu vluchten organiseren. De eerste vlucht zal op 9 september vertrekken en heeft als bestemming London City Airport. Op weekdagen zal de maatschappij driemaal per dag heen en weer vliegen tussen Antwerpen en Londen. Op zondagavond gebeurt dat één keer.

Air Antwerp is ontsproten uit een samenwerking tussen het Nederlandse KLM en het Ierse CityJet. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop, die plaats biedt aan 50 passagiers.

De Britse lagekostenmaatschappij Flybe vliegt nog tot eind deze maand van Deurne naar Londen, maar dat is naar London South­end, dat 60 km verder van het stadscentrum ligt dan London City Airport. Deze vlucht bleek geen commercieel succes.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)